dimarts, 22 de març del 2011

Bacallà amb ous i bròquil

Això si que es gloria, menjar el divendres de cendra, un bon bacallà amb bròquil i ous, a casa de una bona cuinera, nomes amb ocasions especials, molt especials, ens deleix amb aquestes sorpreses.
Dons divendres la meva mare va preparar-nos quest plat que feia moltíssim que no el feia i, es desfeia al paladar de lo suau que era, hi va trobar el punt just, com sempre. Ella si que, sempre li surten be els plats que prepara. Es una bona veterana de la cuina, encara que sempre diu que no sap cuinar te’n llepes els dits del seus plats. Si no mireu la foto, a mi se’m fa la boca aigua.

Aquí la recepta :
S’escalda el bròquil, una vegada escaldat el deixem una estoneta dins la olla, fora del foc perquè no quedi tan dur, el deixem escorre i mentrestant fem els ous dus, desprès  agafem el bacallà i l’enfarinem, amb farina seca, el fregim i el posem sobre paper de cuina, perquè també s’escorri. Agafem el bròquil i l’arrebossem.
Agafem una cassola i posem un raig d’oli i una mica de farina, quant quedi una mica roseta, hi tirem la tomata i ho deixem coure una mica hi posem una tercera part de una pastilla de caldo avecrem. Quant veiem que esta fet, hi posem el bacallà, el bròquil, i els ous. Preparem una picada d’ametlla, julivert i una mica de galeta o pa torrat, i la tirem per sobre li deixem fer la xup xup i ja esta apunt per menjar.
Ella sempre diu que aquesta no es la recepta bona, que hi falta el all torrat amb el oli i la farina, però el meu estomac no accepta l' all i per això l'ha adaptat per mi.  Ja ho diuen que qui te mare menja coca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada